Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Sauzen en Dips/ Cumberlandsaus


Cumberlandsaus

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 4 eetlepels rode bessen gelei
- 1 dl rode porto
- 1 theelepel mosterdpoeder
- het sap van 1 sinaasappel
- het sap van een halve citroen
- 1 eetlepel sinaasappelschil (in reepjes)
- 1 eetlepel citroenschil (in reepjes)

Bereidingswijze

Breng de porto aan de kook samen met de reepjes schil van de sinaasappel en de citroen. Laat enkele minuutjes doorkoken en draai het vuur uit. Voeg de rode bessen gelei toe en het met wat water aangemaakte mosterdpoeder. Doe er het sinaasappelsap en het citroensap bij, roer goed door elkaar en laat afkoelen.

Deze saus is erg lekker bij gebraden wild, gevogelte of lamsvlees.

Voorbeeldrecept: Lamsbout op Engelse Wijze.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy