Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Cocktails en Dranken/ Citroenjenever


Citroenjenever

Ingredienten


- 75 cl jenever naar keuze
- 15 suikerklontjes
- 1 citroen

Bereidingswijze

Doe de jenever in een goed afsluitende bokaal van 1 Liter. Was de citroen grondig met water en haal er de schil af met een dunschiller. Doe de citroenschil en de suikerklontjes bij de genever. Sluit de bokaal af en laat gedurende 4 tot 6 weken trekken op een donkere plaats. Giet de citroenjenever door een zeef over in een propere fles. De citroenjenever is gedurende lange tijd houdbaar.

TIP: Probeer dit ook eens met appelsienschillen en cognac!

Citroenjenever - Grote hoeveelheid

Ingredienten


- 1 liter alcohol 90 (verkrijgbaar bij de apotheker)
- 1 liter water
- 1 kg griessuiker
- 1 liter versgeperst citroensap (ongev. 3,5 kg citroenen)

Bereidingswijze

Pers de citoenen en zeef het sap. Verwarm lichtjes het water en los de suiker hier in op. Draai het vuur uit. Voeg het citoensap en de alcohol toe. Giet over in flessen. Bewaar op een koele plaats. Koud serveren.

Tip: Plaats de glaasjes in de diepvries en serveer hierin de citroenjenever. Je kan ook de fles even in de vriezer plaatsen voor een iets dikkere drank.

Recept ingezonden door Veerle en Fredy.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy