Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Soepen/ Chinese Kippensoep


Chinese Kippensoep

Chinese Kippensoep

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 2 versnipperde uien
- 2 golden appels geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gemberwortel geschild en fijngehakt
- 2 eetlepels sesamolie (of olijfolie)
- 1 bussel lente-uitjes fijn gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 klein blikje ananas
- 1 liter kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)
- 300 g kippenvlees in blokjes
- peper, zout en kerriepoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 40 g bloem

Bereidingswijze

De ui, de appels, de lenteuitjes, de geperste knoflook en de gember aanstoven in de olie. De tomatenpuree, ketchup en de bloem toevoegen en nog even laten zweten. Bevochtigen met de kippenbouillon, het sap van de ananas en 20 min. laten doorkoken. De soep mixen en op smaak brengen met peper, zout, kerriepoeder en de sojasaus. De soep door een fijne zeef drukken en terug laten koken. Serveren met de stukjes kip en de in stukjes gesneden ananas.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.

Culinaire Informatie

Gember
Knoflook



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy