Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Champignons met Ardense Ham


Champignons met Ardense Ham

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 20 mooie witte champignons
- 6 plakken Ardense ham
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 1/4 ui
- 1/2 teentje knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 30 gr boter
- 200 gr gehakt (kalf/varken)
- peper en zout
- 1 mespuntje muskaatnoot
- 1 koffielepeltje tomatenpuree
- 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

Haal de steeltjes uit de champignons, was de steeltjes, droog ze en hak ze fijn. (hou de champignonhoedjes apart).

Hak ook de ui en de look fijn. Verwarm de oven voor op 250 C.

Smelt de helft van de boter in een kom. Stoof daarin de fijngehakte ui, look, de champignonsteeltjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn. Doe er het gehakt bij en laat al roerend stoven en kleuren. Kruid met peper en zout en een mespuntje muskaatnoot. Voeg er het koffielepeltje tomatenpuree en de gehakte peterselie aan toe.

Snijd 2 plakken ham in fijne reepjes. Haal de pan van het vuur en meng de reepjes ham onder het vlees. Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde vuurvaste schotel. Bestrooi met geraspte kaas en leg op elke champignon een stukje ham. Leg op elk champignon nog een klontje boter.

Laat de champignons 15 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy