Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Carpaccio van Ossehaas


Carpaccio van Ossehaas

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 1 ossehaas
- 1 handvol tuinkers
- 4 kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 stuk parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel balsamico azijn
- peper en zout

Bereidingswijze

Leg de ossehaas gedurende 1 uur in de diepvriezer. Maak ondertussen een dressing met de olijfolie en de balsamico azijn. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

Haal de ossehaas uit de diepvriezer en snij er met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes af. Leg de plakjes tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze vliesdun met de platte kant van een breed keukenmes.

Bestrijk 2 voorverwarmde borden met de dressing en leg er de plakjes ossehaas op. Bestrijk de plakjes ossehaas met de dressing en breng op smaak met wat verse peper uit de molen. Rasp er enkele stukjes parmezaanse kaas overheen.

Garneer de borden met wat tuinkers en kerstomaatjes.

Serveer meteen.

Opmerking: De overschot van de ossehaas is in de vriezer nog een 3-tal maanden houdbaar. Je kan er bijvoorbeeld Boeuf Stroganoff mee bereiden.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy