Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Carpaccio van Eendenfilet


Carpaccio van Eendenfilet

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 2 grote eendenborstfilets
- 2 theelepels mosterd
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel look/pimentazijn
- peper van de molen, zout
- 1 schaaltje rode biet scheuten
- 100 gr parmesaanse kaas (in schilfers of geraspt)
- verse basilicum

Bereidingswijze

Verwijder het vet van de eendenfilets en leg deze 1 uur in de diepvries. Maak de vinaigrette met de mosterd, de olie en de pimentazijn. Bestrijk 8 borden met deze vinaigrette.

Snij de lichtjes bevroren eendenfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes en serveer deze rechtstreeks op bord, en sprenkel hierover de rest van de vinaigrette.

Werk af met een toefje rode bietscheuten en de parmesaanse kaas. Maal hierover nog wat peper van de molen en werk af met de blaadjes basilicum.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy