Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Brusselse Wafels (Belgisch)


Brusselse Wafels (Belgisch)

Brusselse Wafels (Belgisch)

Ingredienten

Voor 12 wafels:

- 250 gr zelfrijzende bloem
- 50 cl melk
- 25 cl water
- 100 gr boter (gesmolten)
- 2 eiwitten (stijfgeklopt)
- 2 eigelen
- 3 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker, voeg er een beetje melk aan toe en roer goed. Verwerk de eigelen en de rest van de melk en het water eronder tot een glad deeg. Voeg er de gesmolten boter bij en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Het deeg moet vloeibaar zijn zoals voor pannenkoeken.

Beboter het wafelijzer en bak de wafels als het ijzer goed heet is.

Serveren met wat poedersuiker, een bolletje ijs, slagroom, warme chocoladesaus,...



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy