Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Brusselse Appels


Brusselse Appels

Brusselse Appels

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 2 dl melk
- 60 gr. boter
- 60 gr. bloem
- 60 gr. bastaardsuiker
- zout
- 3 eieren
- 8 appels
- 8 eetlepels bessengelei

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 200 graden.

Breng de melk met 30 gr. boter aan de kook. Voeg de bloem toe en roer net zolang tot het een soepel deeg is geworden. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, de rest van de boter, het zout en de eieren erdoor tot een gelijkmatig en smeuig deeg is ontstaan.

Boor de klokhuizen uit de appels, schil ze en zet in een vuurvaste schaal. Vul de holten met de bessengelei en bedek de appels met het deeg.

Laat de schaal met appels in de oven gaar en lichtbruin worden in circa 25 minuten.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy