Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Bourride (Franse Visschotel)


Bourride (Franse Visschotel)

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 2 kg zeevis (zeeduivel, zeepaling, schelvis, rode poon…)
- 2 dikke, gesnipperde uien
- 1 busseltje gesnipperde selder
- 1 flinke knol gesnipperde venkel
- 300 gr gesnipperde sjalotten
- tijm, laurier, peper en zout
- 8 sneetjes witbrood

Voor de Aļoli:

- 1 stukje ontkorst wit brood
- 0.5 dl melk
- 4 teentjes knoflook
- 2 eidooiers
- 1 mespuntje mosterd
- 2.5 dl olijfolie
- citroensap
- peper en zout

Bereidingswijze

Stoof de gesnipperde uien, selder, venkel, sjalotten aan in wat boter samen met de tijm, laurier, peper en zout.

Plaats de vismoten op de groentjes en bevochtig met water totdat deze net bedekt zijn en laat 8 minuutjes zachtjes doorkoken. Haal de vis uit de bouillon en houd deze warm. Giet dan de bouillon door de zeef. Indien gewenst kan deze bouillon lichtjes gebonden worden.

Blancheer kort de groentjes voor het garnituur in de bouillon en schep er deze weer uit. Toast kort de sneden wit brood.

Maak de aļoli door de ingredienten te mengen zoals een mayonnaise, te beginnen met het wit brood, knoflook, mosterd en de eidooiers.

Giet een beetje van de soep door de aioli en meng tenslotte de gehele aļoli door de soep. Vanaf dit ogenblik zeker niet meer laten doorkoken. Leg de warme toasten in een diep bord, leg hierbovenop de vis, napeer hierbovenop de soep en schik er tenslotte het groentegarnituur bovenop.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy