Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Bloemkool Broccoli Gratin


Bloemkool Broccoli Gratin

Bloemkool Broccoli Gratin

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 800 gr broccoli, in roosjes
- peper, zout, muskaatnoot
- 200 gr gekookte ham, in blokjes
- 4 eieren
- 4 dl slagroom
- 200 gr geraspte emmenthaler
- 2 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels zonnebloempitten

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200C.

De bloemkool en broccoli, apart koken in ruim gezouten water, met koud water afspoelen (voor de kleur) en laten uitlekken. Bloemkool, broccoli en ham in een beboterde ovenschaal schikken.

Eieren met de slagroom, peper, zout en muskaatnoot loskloppen. 100 gr kaas door dit mengsel roeren en dit mengsel over de kool schenken. Zonnebloempitten hierover strooien. Afwerken met de rest van de kaas en met het paneermeel.

Dit gerecht ongeveer 20 minuten in de hete oven plaatsen.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy