Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Aperitiefhapjes en Tapas/ Blinis (Russische Pannekoekjes)


Blinis (Russische Pannekoekjes)

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 250 gr boekweitmeel
- 25 cl melk
- 4 gr droge gist (komt overeen met 15 gr verse gist)
- snufje suiker
- snufje zout
- 1 eierdooier
- 1 eiwit (stijfgeklopt)
- 1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze

Los de gist op in de lauwe melk. Doe de helft van het meel in een kom met de suiker, maak in het midden een kuiltje, giet daarin de melk met de gist en roer dit tot een beslag. Laat het beslag onder een vochtige doek ongeveer 1 uur rijzen. Voeg er wat zout bij, de rest van de bloem, de eierdooier en de gesmolten boter. Roer dit nog eens tot een glad beslag en laat onder een vochtige doek nog een uur rijzen. Roer er het geklopte eiwit onder en laat nog 15 minuutjes narijzen. Bak van dit beslag in wat boter kleine, dikke sponzige pannekoekjes.

Beleg de blinis met Russische kaviaar of gerookte zalmplakjes. Serveer er wat zure room bij die vermengd is met een fijngesneden ajuin.

Over Blinis

Blinis vormen het traditionele Russische hapje om een glas wodka te begeleiden. In het oude Rusland werden blinis in onvoorstelbare hoeveelheden gegeten tijdens de laatste dagen voor de grote Vasten begon.

In plaats van de zeer kostbare Russische kaviaar, die uit de kuit van steuren uit de Kaspische en de Zwarte Zee bestaat, kan men ook de wat minder dure rode kaviaar nemen, zalmkuit afkomstig uit Canada of Zweden.

Blinis kan men ook eten met gerookte sprot of paling. De zure room hoort er steeds bij.Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy