Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Basisrecepten/ Bladerdeeg Vlinders


Bladerdeeg Vlinders

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 150 gram poedersuiker
- 1 plak bladerdeeg van 35x35 cm
- 50 gram gesmolten boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220°C. Leg het bladerdeeg op een met poedersuiker bestrooid werkvlak. Bestuif het deeg met poedersuiker.

Verdeel het deeg in tweeen: 35 x 17,5 cm. Vouw de uiteinden van deze repen naar het midden en vouw dit dan weer in de lengterichting dubbel zodat u een reep van 4 lagen dikte heeft.

Herhaal deze handeling met het ander stuk deeg.

Snijd het deeg in dunne plakken van 5 mm breedte en 9 cm lengte. Leg deze met tussenruimte op een ingeboterde bakplaat .

Bak 8-10 minuten af op 190°C.

Leg de vlinders direct na het bakken op een rooster, maar niet op elkaar.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy