Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Basisrecepten/ Bladerdeeg Vlinders


Bladerdeeg Vlinders

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 150 gram poedersuiker
- 1 plak bladerdeeg van 35x35 cm
- 50 gram gesmolten boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220C. Leg het bladerdeeg op een met poedersuiker bestrooid werkvlak. Bestuif het deeg met poedersuiker.

Verdeel het deeg in tweeen: 35 x 17,5 cm. Vouw de uiteinden van deze repen naar het midden en vouw dit dan weer in de lengterichting dubbel zodat u een reep van 4 lagen dikte heeft.

Herhaal deze handeling met het ander stuk deeg.

Snijd het deeg in dunne plakken van 5 mm breedte en 9 cm lengte. Leg deze met tussenruimte op een ingeboterde bakplaat .

Bak 8-10 minuten af op 190C.

Leg de vlinders direct na het bakken op een rooster, maar niet op elkaar.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy