Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Biscuittaart


Biscuittaart

Ingredienten

Voor 6 Personen:

Voor het biscuit:

- 5 eieren (eiwit en eigeel gescheiden)
- 150 gr suiker
- 125 gr bloem
- 2 el heet water

Voor de vulling:

- 100 gram boter
- 300 gram chocolade
- 200 gram marsepein
- 30 gram poedersuiker
- 250 gram aardbeien (gehalveerd)
- 2 el bosbessenjam

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van een springvorm (26cm) met bakpapier. Klop de eierdooiers en de suiker met 2el heet water tot een creme. Klop de eiwitten stijf. Zeef de bloem en schep deze samen met het eiwit door de eierdooiercreme. Vul de taartvorm met het deeg en laat het in het midden van de oven 35 minuutjes bakken. Laat afkoelen en haal de biscuit uit de vorm.

Snij de biscuit overlangs door zodat je 2 biscuitbodems hebt. Leg 1 bodem in een taartvorm. Smelt de chocolade en verdeel over de bodem. Leg de aardbeien erop en bedek met de tweede biscuitbodem. Mix de boter met de jam en de poedersuiker tot een glad mengsel en verdeel dit over de taart. Rol de marsepein uit tot een ronde lap en leg op de taart. Zet gedurende 1 uur in de koelkast.

Recept ingezonden door Ischa.

Kooktip

Cake - Gaar of niet?



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy