Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Beslagwafels


Beslagwafels

Ingredienten

Voor 10 wafels:

- 20 g gist
- 2 dl lauw bruisend mineraalwater
- 250 g bloem
- snuifje zout
- 2 dl lauwe melk
- 4 eieren
- 125 g gesmolten boter

Bereidingswijze

Los de gist op in het lauwe bruisende mineraal water. Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Roer hier nu langzaam de opgeloste gist door en voeg dan de bloem, het snuifje zout en de lauwe melk toe.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers bij het beslag. Klop het eiwit stijf en spatel het tesamen met de gesmolten boter door het beslag.

Laat het beslag nu 20 tot 25 min. rijzen. (het deeg moet vloeibaar zijn zoals voor pannenkoeken).

Breng het wafelijzer op temperatuur en bestrijk het met gesmolten boter of een andere vetstof. Vul één zijde van het wafelijzer. Wacht even en kijk of de wafel licht goudbruin is.

Serveer zo warm mogelijk, bestrooid met bloemsuiker of met slagroom en gegarneerd met aardbeien of ander fruit.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy