Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Bavarois


Bavarois

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 0.5 liter melk
- 1 vanillestokje
- 4 eidooiers
- 175 gram suiker
- 0.5 liter slagroom
- 9 blaadjes witte gelatine in een kom water geweekt

Bereidingswijze

Kook de melk en laat het opengesneden vanillestokje een kwartier in de hete melk trekken. Verwijder het stokje.

Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa. Giet de hete melk er geleidelijk bij en blijf roeren. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes.

Klop de slagroom stijf. Spatel de room onder de bavarois als deze dikker begint te worden. Zet de bavarois enkele uren in de ijskast.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy