Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Soepen/ Aspergesoep


Aspergesoep

Aspergesoep

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 500 gram asperges (in stukjes gesneden)
- 3 bouillonblokjes (kip)
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 3 L water
- 2 eetlepels bloem
- boter
- 1 dl warme melk
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 hard gekookt ei (in schijfjes)
- peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

Smelt wat boter in een soeppan en fruit er de ajuin en de asperges in aan. Voeg de bloem toe en roer alles even door elkaar. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat alles 30 minuutjes koken op een laag vuurtje. Mix de soep en voeg de warme melk toe. Leg in elk bord enkele schijfjes van het ei en schenk er de soep over. Garneren met wat peterselie.

Voor een feestelijke soep kan je op het einde wat gerookte zalm (in stukjes) of wat grijze garnalen toevoegen.

Kooktips

Ei - Koken en Kooktijden
Asperges Bewaren



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy