Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Asperges met Zalm en Krab


Asperges met Zalm en Krab

Asperges met Zalm en Krab

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 750 gr. asperges
- zout
- 150 gr gerookte zalm
- 6 krabsticks
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- olie of boter om te bakken
- 250 gr spaghetti

Bereidingswijze

Schil de asperges van de kop naar beneden en snij het houtachtige onderste stuk weg. Snij ze schuin in stukken van 5 cm lang. Kook de aspergestukken in weinig water met zout in ca 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Snij intussen de zalm in reepjes en de krabsticks in schuine stukken. Snij de bosui in schuine ringetjes.

Roer de chilisaus, sojasaus, citroensap en de suiker door elkaar. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Verhit olie of boter in een wok en roerbak de aspergestukjes 2 minuten. Schep er de zalm, de krabsticks en de aangeroerde saus door en laat kort doorwarmen.

Serveer het geheel op een bord op een bed van spaghetti. Bestrooi met de bosui.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy