Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Appel met Fruitijs


Appel met Fruitijs

Anja Schreef ons het volgende: Als kind was ik verzot op fruitpap. Nu heb ik daar een volwassen variant op gevonden. Ideaal om klaar te maken na een BBQ.

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 2 appels (golden)
- 1 kleine banaan (geschild en geplet)
- 6 bollen vanilleijs
- 1 vitabis koek (verkruimeld)
- 1 eetlepel olie
- 6 takjes munt
- bakje verse frambozen of aardbeien

Bereidingswijze

Maak een mengsel van het vanille-ijs, geplette banaan en verkruimelde koek en plaats deze weer in de diepvries. Haal het klokhuis uit de ongeschilde appels en snij deze dan in plakken van ongeveer 1 cm dik. Voorzie 2 plakjes per persoon. De appelschijfjes lichtjes inoliŽn en op de grill langs beide zijden kort grillen. Neem een dessertbordje en leg dan het eerste schijfje appel mooi in het midden van het bord. Schep daarop een mooie bol van het ijs. Daarop het tweede schijfje appel zodat je een torentje krijgt. Bovenop het torentje een fris takje munt leggen. Eventueel nog afwerken met wat verse frambozen en/of aardbeien.

Een aanrader om vervlogen nostalgie eens op een smakelijke manier te eten.

Recept ingezonden door Anja.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy