Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Amandelcreme


Amandelcreme

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 4 eieren
- 250 gr griessuiker
- 4 dl melk
- 1 flesje amandelessence
- 8 dl room
- 250 gr amandelpoeder
- 2 koffielepels kaneelpoeder
- 1 teelepel geraspte nootmuskaat
- 16 ongepelde amandelen
- bloemsuiker

Bereidingswijze

Klop de eieren los en roer er de suiker onder. Voeg er vervolgens de melk en de helft van de room aan toe en meng alles goed onder elkaar. Roer er tenslotte het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de nootmuskaat onder. Breng op smaak met een klein snuifje zout en de amandelessence.

Neem 8 vuurvaste schaaltjes en verdeel hierin de amandelcrème. Vul een grote ovenschotel met warm water en plaats er de schaaltjes met de amandelcrème in. Laat deze ca 25 min. stollen in een voorverwarmde oven van 180° C.

Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze afkoelen. Klop de rest v/d slagroom samen met de bloemsuiker stijf en schep hem in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Versier hiermee de afgekoelde amandelcrème en werk af met de amandelen.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy