Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Cocktails en Dranken/ Advocaat


Advocaat

Advocaat

Ingredienten


- 8 eierdooiers
- 2 pakjes vanille-suiker
- 200 gram rapeesuiker ( = hele fijne witte suiker)
- 1/2 L verse room
- 125 ml pure alcohol (te verkrijgen bij de apotheker)

Bereidingswijze

Voeg de eierdooiers, de vanille suiker, de rapeesuiker en de room bij elkaar in een inmaakpot. Zet alles goed ondereen en laat 1 nacht rusten. Roer er de alcohol onder en laat nog eens 2 nachten rusten. Opdienen in kleine glaasjes met een toefje slagroom.

Opmerking: Dit recept geeft een advocaat die behoorlijk lopend is.

Voor een vaste advocaat kan u onderstaand recept gebruiken:

Ingredienten

- 8 eierdooiers en 1 eiwit
- 350 gr fijne suiker
- 1 doos geconcentreerde ongesuikerde melkroom van 410 gr
- 1 tot 1,5 dl alcohol van 90 graden
- een paar druppels amandelextract
- 2 pakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

Doe al de benodigdheden in een kom. Mix de inhoud met de mesjes tot alles homogeen is. Doe water in een kookpot en zet hem op het vuur. Zet de kom in het kokend water en klop met een klopper tot de massa begint te dikken. Naargelang de warmte ( 10 -15 minuten). Giet de advokaat in een glazen pot en laat afkoelen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy