Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Aardbeien Kiwi Toetje


Aardbeien Kiwi Toetje

Aardbeien Kiwi Toetje

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 4 kiwi
- 300 gr. aardbeien
- 4 blaadjes witte gelatine
- 4 eetlepels sherry
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eetlepels suiker
- 2 eierdooiers
- 1.5 dl slagroom

Bereidingswijze

Schil de kiwi's, snij ze in plakjes en snij de plakjes nog eens in de helft. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze goed uitlekken. Snij de aardbeien doormidden. Week de gelatine in een kom met koud water.

Doe de sherry, vanillesuiker, 2 eetlepels suiker en eidooiers in een steelpan en zet deze op de hittebron tot het net tegen de kook aan is en het wat begint te binden. Haal de pan van de hittebron.

Knijp de gelatine uit, los dit op in het sherrymengsel en laat dit afkoelen.

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker bijna stijf en spatel er het gelatinemengsel door.

Verdeel de helft van de kiwistukjes en de helft van de aardbeien over 4 glazen coupes. Verdeel hierover de helft van de roomcreme en leg daarboven de rest van de kiwi's en de aardbeien. Bewaar 4 halve aardbeien voor de garnering. Schep hierop de rest van de roomcreme en leg in het midden een halve aardbei.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy