Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Aardappelen met Ajuinsaus en Pekelharing


Aardappelen met Ajuinsaus en Pekelharing

Dit is echt een recept uit de oude doos maar het smaakt nog even goed dan 50 jaar geleden; zeker op een koude winteravond. Mijn grootvader noemt dit gerecht "Patatte me Juntjessaus en Pekelerring".

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 4 aardappelen
- 1 ui (fijngesneden)
- bakboter
- maizena
- 20 cl water
- scheutje azijn
- bokaal pekelharing
- peper en zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze af.

Smelt de bakboter in een klein kookpotje en bak er de ui goed in bruin onder regelmatig roeren. Voeg het water toe en roer de aanbaksels goed los. Breng op smaak met peper en zout en breng de saus aan de kook. Laat 5 minuutjes pruttelen. Breng de saus op gewenste dikte met de maizena en voeg een scheutje azijn toe.

Serveer de aardappelen met de saus en een pekelharing.

Indien gewenst kan je de pekelharing vervangen door gebakken verse haringen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy