Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Thanksgiving

Thanksgiving:

Gevulde Kalkoen


De Oorsprong van Thanksgiving:

Toen in 1620 de pilgrims vanuit Engeland migreerden naar "New England" (het huidige Amerika), werden ze geconfronteerd met erg barre weersomstandigheden. Zeker de strenge winters waren ze niet gewoon. Dit gaf enorme problemen met het telen en oogsten van hun voedsel.

Er wordt beweerd dat de indianen die daar woonden hen leerden hoe ze mais en pompoenen konden verbouwen en hoe ze kalkoenen konden kweken. Heel waarschijnlijk redde dit het leven van de pilgrims, die als dank na de oogst een groot feest hielden. Ook de indianen waren daarop uitgenodigd.

Tegenwoordig wordt Thanksgiving gevierd op de vierde donderdag van November. In Amerika is dit feest zo mogelijk nog belangrijker dan Kerstmis. Het wordt uitgebreid gevierd in familie kring. Als je die periode in Amerika bent (en je bent alleen) maak je erg veel kans om te worden uitgenodigd om bij een gezin mee te vieren.

Traditioneel wordt er op Thanksgiving kalkoen gegeten. Vandaar ook de populaire naam "Turkey Day". Nog enkele klassiekers zijn maisbroodjes, veenbessensaus, zoete aardappelen en pompoentaart.

Thanksgiving Menu 1:

Scampi in DuiveltjessausScampi in Duiveltjessaus
PompoensoepPompoensoep
Gevulde Kalkoen metGevulde Kalkoen
Veenbessensaus enVeenbessensaus
Geglaceerde Zoete AardappelenGeglaceerde Zoete Aardappelen
Gevulde MeloenGevulde Meloen


Thanksgiving Menu 2:

Tomaat Crevette (Tomaat Garnaal)Tomaat Crevette (Tomaat Garnaal)
WaterkerssoepWaterkerssoep
CitroensorbetCitroensorbet
Konijn op Grootmoeders WijzeKonijn op Grootmoeders Wijze
TiramisuTiramisu
Irish KoffieIrish Koffie
















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy