Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Zoete Aardappelen (bataat)


Zoete Aardappelen (bataat)

Zoete Aardappelen (bataat)


Zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, zijn de lange ovale wortels van de winde Ipomoea Batatas.

Zoete aardappelen hebben een heel hoog zetmeelgehalte en een zoete smaak. Het vruchtvlees is geelwit of oranje en de schil is lichtbruin of rossig.

De oranje soort wordt soms verkocht als yam, maar hoewel ze op elkaar lijken, is yam niet zo zoet en ook niet verwant.

Zoete aardappelen worden gekookt of in de oven gebakken. Ze worden opgediend als groente of aan soepen, kasserols, brood of nagerechten toegevoegd. Na de bereiding worden ze geschild.

Gekonfijte zoete aardappelen zijn een traditionele lekkernij bij het Thanksgiving-feest.

Recepten met Zoete Aardappelen

Geglaceerde Zoete Aardappelen
Puree van Bataat



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy