Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Venkel


Venkel

Venkel


Venkel wordt vooral gewaardeerd om zijn knol die een licht anijsaroma heeft. Maar ook de bladstelen en het kruid worden vaak in bereidingen verwerkt.

Venkel Aankopen

Venkel wordt van april tot december aangevoerd.

Bij aankoop hoort de kleur van de venkelknol blank tot licht groen te zijn. Oude venkelknollen zijn te vezelig van structuur.

Men rekent ongeveer 250 tot 300 g gekookte venkel per persoon. Voor salades rekent men 100 g.

Venkel Bewaren

Bewaar de venkel bij voorkeur op een koele plaats in een plastic zak, maar nooit te lang. Venkel blijft maximum 1 week houdbaar als u hem in de koelkast bewaart.

Venkel Bereiding

Venkel kan zowel rauw als warm gegeten worden. Rauw is de smaak het sterkst. Rauwe venkel geldt bovendien als een echte eetlustopwekker.

Verder kan men de venkel koken, stomen, stoven, pureren of in soepen verwerken. Telkens kunnen de bladstelen gebruikt worden als garnering of smaakversterker.

Voedingswaarde Venkel

Venkel is rijk aan vitamine C, ijzer en is bovendien caloriearm.

 Voedingswaarde per 100 g
 Energie  51 kJ
 12 kcal
 Voedingsvezels  0,5 g
 Koolhydraten  2 mg
 Eiwitten  1 g
 Vitamine C  5 mg

Recepten met Venkel

Venkelsoep
Venkel - Appelsap
Bourride (Franse Visschotel)
Zeevis met Italiaanse Groenten
Tonijnsteak met Choronsaus

Voor meer recepten: Lekkervanbijons.be















VLAM lekkervanbijons.be



Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy