Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Truffelaardappel


Truffelaardappel

Truffelaardappel


De truffelaardappel maakt deel uit van een opleving van "nieuwe" exclusieve aardappelrassen voor de fijnproevers. Dit bijzondere aardappelras is een opvallende verschijning door zijn langwerpige vorm en zijn dikke zwartpaarse schil.

De Pomme de terre Vitelotte of truffelaardappel is bij kenners ook wel bekend onder de naam "Vitelotte-noir".

De truffelaardappel laat zich gemakkelijk verwerken tot puree, friet of chips. Deze aardappel beschikt in iedere bereiding, - gekookt, gebakken, gepureerd of gefrituurd, - over een hoge decoratieve waarde.

Truffelaardappel

De smaak: zoeter dan een gewone aardappel met een lichte notensmaak.
De kleur: Paarse schil, paars vruchtvlees afgewisseld met de vertrouwde aardappelkleur.

Met dank aan www.schatjesvanpatatjes.be voor dit artikel en de foto's!

Recepten met Truffelaardappel

Chips van Truffelaardappelen
Hoeveparelhoen met Knolgroentjes



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy