Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Komijn


Komijn

Komijn


Komijn is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en wordt tegenwoordig veel gekweekt in Noord-Afrikaanse Landen, India en het Midden-Oosten.

Komijn smaakt aangenaam fris en scherp. Wees er spaarzaam mee, want het heeft een sterke smaak.

Komijn wordt veel gebruikt in de Arabische, Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken. Het is onmisbaar in de kruidenmixen garam masala, tandoori en in kerriegerechten. Het wordt ook gebruikt in brood, kaas (Leidse kaas) en likeur. Geroosterde komijnzaadjes zijn heerlijk als ze over vers fruit worden gestrooid.

Komijn is verkrijgbaar als hele zaden of gemalen. De zaden kan je best luchtdicht bewaren op een koele, droge, donkere plek. Komijnpoeder verliest sneller zijn smaak en aroma.

Recepten met Komijn

Tagine met Gehakt en Tomaat
Harira (ramadansoep)
Marokkaanse Aardappelen



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy