Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Kalfsgebraad


Kalfsgebraad

Kalfsgebraad


Voor een licht en mager gebraad kiest men best een kalfsgebraad. Het kalfsgebraad of fricandeau wordt soms uit de schouder gesneden. Een kalfsgebraad heeft een zachte smaak.

Kalfsgebraad Aankopen

Stukken uit de dikke lende of het kleinhoofd (aan de binnenzijde van de achterbout) zijn beter van kwaliteit. Op het verse gebraad mag een dun laagje wit vet zitten. Ook binnenin kan wat vet geen kwaad. Het maakt het gebraad iets malser.

Kalfsgebraad Bewaren

In de koelkast kan u kalfsvlees ongeveer 2 dagen bewaren. In de diepvries bewaart u het best niet langer dan 3 maanden.

Kalfsgebraad Bereiding

Vermijd al te sterke kruiden of specerijen. Ze zouden de zachtheid van het kalfsvlees teniet kunnen doen.

Voedingswaarde Kalfsgebraad

Kalfsvlees is mager vlees en bevat veel eiwitten.

 Voedingswaarde per 100 g
 Energie  433 kJ
 104 kcal
 Eiwitten  21,3 g
 Vetstof  1,4 g
 Verzadigde vetzuren  0 g

Voor meer recepten: Lekkervanbijons.be















VLAM lekkervanbijons.be



Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy