Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Chinese Kool


Chinese Kool

Chinese Kool


Chinese kool is afkomstig uit China, maar smaakt eigenlijk niet naar kool. Deze bladgroente heeft een ietwat zoete smaak en heeft lange, krullende bladeren.

Chinese Kool Aankopen

Let er bij de aankoop op dat de bladeren een frisse kleur hebben.

Chinese Kool Bewaren

Chinese kool kan u ongeveer een week in uw koelkast bewaren.

Chinese Kool Bereiding

U kan de Chinese kool zowel rauw als gekookt of gestoofd eten. Deze groente leent zich bovendien uitstekend voor roerbak- en wokgerechten. De bladeren worden vaak gebruikt om ingrediŽnten in te pakken.

Voedingswaarde Chinese Kool

Chinese kool is licht verteerbaar, arm aan calorieŽn en bevat veel vitamine C en calcium.

 Voedingswaarde per 100 g Chinese kool 'Paksoi'
 Energie  13 kcal
 54 kJ
 Vezels  1,0 g
 Koolhydraten  2,18 g
 Vet  0,20 g
 Eiwit  1,50 g
 Water  95,32 g
 Calcium  105 mg
 Vitamine C  45 mg

 

 Voedingswaarde per 100 g Chinese kool 'Petsai'
 Energie  16 kcal
 67 kJ
 Vezels  3,1 g
 Koolhydraten  3,23g
 Vet  0,20 g
 Eiwit  1,20 g
 Water  94,39 g
 Calcium  77 mg
 Vitamine C  27 mg

Recepten met Chinese Kool

Chinese Kool met Shiitake
Prei en Chinese Koolsoep

Voor meer recepten: Lekkervanbijons.be















VLAM lekkervanbijons.be



Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy