Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Chilivlokken


Chilivlokken

Chilivlokken


Chilivlokken zijn fijn vermalen of grof geplette rode Spaanse Pepers. De zuiver vermalen peulen komen in de handel als cayennepeper. Chilivlokken bevatten dikwijls ook nog andere kruiden zoals koriander en zout.

Chilivlokken kan je aankopen in de toko, delicatessenwinkels en vaak ook bij Turkse en Italiaanse kruideniers.

De smaak is brandend scherp. Chilivlokken worden vaak gebruikt in vurig pikante oosterse gerechten. Gebruik chilivlokken slechts met mespuntjes; de scherpte overheerst al vlug de smaak van de andere ingredienten. Nakruiden is dus de boodschap. Doseer de vlokken nooit met de vingers omdat de scherpte in de huid kan dringen en niet makkelijk weg te wassen is.

Chilivlokken bewaar je best in een goed afgesloten, donkere pot; het aroma vervliegt snel.

Ter vervanging kan je eventueel verse rode Spaanse Pepers gebruiken.

Wie een te grote dosis chilivlokken binnen krijgt kan de brand best blussen met een stukje brood of een borrel alcohol. Water maakt de zaak alleen maar erger.

Recepten met Chilivlokken

Rode Looksaus
Spaghetti Puttanesca

Meer informatie over pepers:

Pepers - Omgaan met Pepers



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy