Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Ingredienten en Kruiden/ Aardperen


Aardperen



De aardpeer is ook bekend onder de naam 'Jerusalem-artisjok' door de gelijkenis met een artisjok en 'topinamboer' naar de Franse benaming. Aardperen zijn de knolletjes die groeien aan een plant die behoort tot de familie van de zonnebloem. De knollen zijn lichtbruin tot lichtpaars van kleur.

Aardperen Aankopen

Aardperen kennen hun topperiode in de maanden vanaf januari tot en met maart.

Aardperen Bewaren

Bewaar de knollen in de groentelade van de koelkast. Op die manier kan u ze maximum één week bewaren.

Aardperen Bereiding

De smaak van een aardpeer is zoet en lijkt op de smaak van artisjokken.

Aardperen mogen zowel met als zonder schil gegeten worden. U kan ze rauw eten, in een salade, gekookt of gebakken. Let er op dat u ze niet te lang kookt. U kan een beetje citroensap toevoegen aan het kookwater zodat de aardpeer niet verkleurt.

De knollen zijn moeilijk te schillen, maar u kan ze met schil koken en als ze nog warm zijn schillen.

Voedingswaarde Aardperen

Aardperen bevatten insuline, wat gunstig is voor diabetespatiënten. Ze zijn bovendien rijk aan ijzer.

 Voedingswaarde per 100 g
 Energie  76 kcal
 318 kJ
 Vezels  1,6 g
 Koolhydraten  17,44 g
 Vet  0,01 g
 Eiwit  2 g
 Water  78,01 g
 Calcium  14 mg
 IJzer  3,40 mg
 Magnesium  17 mg
 Vitamine C  4,0 mg

Voor meer recepten: Lekkervanbijons.be















VLAM lekkervanbijons.be



Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy